دستورات run ویندوز 10 به شما کمک میکند تا با یک میانبر صفحه کلید ساده و فشار دادن چند دکمه، به عمق تنظیمات و پیکربندی صفحه نمایش خود دست پیدا کنید، قبل از اینکه دیگر کابران حتی بتوانند آیکون درست را برای کلیک کردن پیدا کنند. نکته اصلی یادگیری، دانستن و بکاربستن دستورات رایج run است. این را هم بخوانید: بزرگترین آپدیت ویندوز 10 در راه است
دستورات رایج run در ویندز 10
قبل از هر چیز راحترین روش برای دستیابی به Run command dialog box استفاده از میانبر: Windows + R است. درصفه کلید های معمولی، کامپیوتر های شخصی و لپتاپ هایی که از ویندوز استفاده میکنند. دکمه Windows که با آرم ویندوز نمایش داده می شود. در پایین صفحه کلید سمت چپ کنار Alt قرار دارد. همچنین شما میتوانید run را با راست کلیک کردن روی لوگوی استارت در پایین صفحه و انتخاب گزینه run باز کنید. اما این کارایی کمتری دارد و هدف ما که دستابی سریع به تنظیمات مورد نظراست را خراب میکند. وقتی شما run رو باز کنید، با صفحه ساده وارد کردن فرمان مواجه میشود. (مانند تصویر زیر)
1. باز کردن درایوی که ویندوز 10 در آن نصب شده است. ( \ )
اگر به تنظیمات پیشفرض دست نزده باشید، با کلیک کردن فایل اکسپلورر شما به قسمت Library یا Quick Access منتقل میشوید. حالت پیش فرض این است که شما بتوانید به راحتی به اسناد، تصاویر و سایر فایل های دیگر دسترسی داشته باشید. اما اگر بخواهید مستقیماً به ریشه درایوی که ویندوز در آن نصب شده برسید از این دستور ساده “\” (علامت های نقل قول”” برای تاکید است، نوشته نشود) در run استفاده کنید و دکمه اینتر یا OK را بزنید.
2. پوشه خانه (پوشه های مربوط به) کاربر فعلی را باز کنید. ( . )
دستورات run ویندوز 10 راحتی دسترسی به فایل های کاربر را فراهم میکند. برای دسترسی سریع به پوشه های مربوطه به کاربر فعلی که با ویندوز کار میکند، فقط کافی است یک نقطه “.” در run command box بنویسید. پوشه خانه کاربر
3. باز کردن پوشه کابران Users ( .. )
نوع دیگری از دستور قبلی، دستور “..” است که برای باز کردن پوشه users به کار می رود. این دستور امکان دسترسی به پوشه تمامی کاربران میدهد (البته در صورتی که شما مجاز به دسترسی باشید). این دستور خوبی برای انجام کارهای اداری سیستم است.
4. باز کردن کنترل پنل ( control )
دستورات run ویندوز 10 کار برنامه نویسان را راحت کرده است. برنامه نویسان ویندوز 10 برای ساده کردن رابط کاربری این ویندوز، بسیاری از تنظیمات ساده را در قسمت Settings که در قسمت استارت ویندوز است، قرار داده اند. خب تنظیمات زیادی در این قسمت وجود دارد، اما در برخی مواقع شما مجبور به استفاده از کنترل پنل ویندوز هستید. در این مواقع از دستور “control” در run استفاده کنید. صفحه کنترل پنل
5. باز کردن System Configuration یا پیکربندی سیستم ( msconfig )
برنامه Configuration مایکروسافت یک برنامه به جا مانده از ورژن های قبلی ویندوز است. اما برای ویندوز 10 هم مفید است. با تایپ کردن “msconfig” این برنامه برای شما باز میشود و به شما اجازه تغییرات در بوت، سرویس ها و برنامه های کابردی هنگام بوت شدن ویندز را میدهد.
6. باز کردن Programs and Features یا برنامه ها ( appwiz.cpl )
وقتی میخوای برنامه ای رو که دوست نداری از ویندوز پاک کنی باید به صفحه Programs and Features بری. فقط کافیه تو قسمت run دستور “appwiz.cpl” رو تایپ کنی.
7. باز کردن Disk Cleanup یا پاکسازی دیسک ( cleanmgr )
یکی دیگه از ابزار کاربردی ویندوز های قبلی Disk Cleanup است. بیشتر فرآیند پاکسازی دیسک در ویندوز 10 به صورت خودکار در پشت پرده انجام میشود. اما اگر میخوای به صورت دستی خودت فضای دیسک رو خالی کنی میتونی از دستور “cleanmgr” تو قسمت run استفاده کنی.
8. باز کردن Resource Monitor ویندوز ( resmon )
یکی از ابزارهای کاربردی که بیشتر کاربران بهش اهمیت نمیدن (که در واقع مهم هست) ابزار Resource Monitor است. اگه کامپیوترتون موقع روشن کردن لگ داره یا دیر بالا میاد. اگه حس میکنید هارد درایو سیستم بیخودی کار میکنه و کند شده. دستور “resmon” رو اجرا کن و مشکلت رو پیدا کن.
9. باز کردن برنامه های معمولی ویندوز ( calc , notepad , mspaint )
یک استفاده خوب دیگه از run command باز کردن برنامه های خود ویندوزاست. که معمولاً زیاد از آنها استفاده نمیکنیم. و نمیخوایم که تو دسکتاپ یا تسکبار ما باشن. ولی گهگاهی هم ازشون استفاده میکنیم. برای مثال باز کردن ماشین حساب از دستور “calc” استفاده میکنیم و … .
10. تنظیمات ماوس خود را تنظیم کنید ( main.cpl )
یکی از اولین تنظیماتی که هنگام نصب ویندوز ممکن است استفاده کنید. تنظیمات ماوس است. ممکن است نشانگر موس کوچیک باشه یا عملکرد موس خوب نباشه یا شما از دست چپ برای کار کردن با موس استفاده میکنید. تغییر دادن همه این تنظیمات به راحتی با دستور “main.cpl” قابل اجراست.
11. ریموت کردن دسکتاب ویندوز ( mstsc )
یکی از مدرن ترین نیروی کار، نیروی کار از راه دور است. برای این کار میتونیم از ابزار ریموت کردن دسکتاپ استفاده کنیم تا به کامپیوترهای دیگه در مکان های مختلف وصل بشیم. برای این کار دستور “mstsc” رو اجرا کنید. ریموت کردن دسکتاپ
12. دسترسی به اطلاعات سیستم ( msinfo32 )
برای عیب یابی سیسم معمولا تکنسین های تعمیرات اطلاعت مختصری از کامپیوتر شما را از شما می پرسند. برای دسترسی به این اطلاعات میتونید، دستور “msinfo32” را اجرا کنید.
نکته طلایی و نهایی
این نکته رو هم بدونید که هنگام وارد کردن این دستورات میتونید دستوراتی که قبلا وارد کردید رو با دکمه ها بالا و پایین بینید و انتخابشون کنید. ما را در اینستاگرام دنبال کنید. و در آخر نظرات و پیشنهادات تون را با ما به اشتراک بگذارید. اگر دستوری بلدید که مفیده میتونید زیر
فوقالعاد کاربردی و عالی بود
مرسی از زحماتتون